Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
FORESTINA Biely náter na kmene 1kg 1236001
FORESTINA Biely náter na kmene 1kg 1236001

FORESTINA Biely náter na kmene 1kg 1236001

Biely náter na kmene patria do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po a... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1236001

Popis

Biely náter na kmene patria do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po aplikácii nebráni voľnému pohybu ľudí aj zvierat po ošetrené ploche. Výrobky sa môžu používať aj v ekologickom poľnohospodárstve. Biely náter na kmene je biologicky odbúrateľná farba, ktorý odráža slnečné lúče, čím zabraňuje nežiaducemu ohrievanie kmeňa počas slnečných zimných dní. Chráni tak kmeň pred výkyvmi teplôt, ktoré môžu spôsobovať mrazové trhliny. Tým sa tiež podstatne znižuje riziko napadnutia drevín hubovými chorobami. Náter na kmene nijako neobmedzuje životné funkcie drevín a je úplne bezpečný pre zvieratá. V prípade včasnej aplikácie napomáha náter pred napadnutím a výskytom niektorých druhov hmyzích škodcov a pred výskytom machov a lišajníkov. Použitie náteru je možné na všetky druhy ovocných stromov a kríkov ako aj na všetky ostatné druhy okrasných drevín.

Charakteristika:

biologicky odbúrateľná farba na ochranu kmeňov

Účinné látky:
vápenec mletý
titánová beloba

prednosti:
Chráni pred vznikom mrazových trhlín.
Znižuje riziko hubových chorôb.
Obmedzuje rozvoj hmyzích škodcov.
Potláča výskyt machov a lišajníkov.

Prečo je vhodné použiť bieleho náteru:
Kmeňom záhradných drevín nesvedčia nadmiera predjarného slnečného žiarenia. Predovšetkým potom vo februári a marci, kedy sa predlžuje deň a pribúda slnečného svitu, hrozí, že sa južná strana silných tmavých kmeňov prehreje. Teplo predčasne rozprúdi miazgu čiže rastlinnú tekutinu, ktorú však nočný mráz zase zľadovatejú. Dôsledkom sú pozdĺžne praskliny na kmeňoch marhúľ, čerešní, jabloní, sliviek, orechov i ďalších stromov. Nasleduje glejotok, rozvaleniu kôry, začiatok hniloby dreva a pod.

použitie:
Najskôr je potrebné odstrániť z kmeňa nesúdržné časti kôry. Farbu potom nanášame štetcom alebo valčekom a to tak, že natierame celý kmeň dreviny až po spodný vetvy. Náter je určený na priame použitie. Nanáša sa vo rovnomernom množstve na suchý kmeň. V prípade potreby je však možné primiešať cca 10% čistej vody. Za optimálnych okolností vydrží na kmeni minimálne cca 4 mesiace. V priebehu zimy možno náter v prípade potreby obnoviť.

Dávkovanie:
> 1 kg vystačí na cca 4 väčšie alebo 12 menších stromov

Aplikačná poznámka:
Teplotný rozsah použitia nad 0 ° C.

Vhodná doba aplikácie:
október, november, december, január, február

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím.

ilustračné foto


Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2013 - 2024 OKmarket.sk