Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
SLOKOV VARIANT SL27D Kotol na drevo (3. emisná trieda)
SLOKOV VARIANT SL27D Kotol na drevo (3. emisná trieda) SLOKOV VARIANT SL27D Kotol na drevo (3. emisná trieda)

SLOKOV VARIANT SL27D Kotol na drevo (3. emisná trieda)

SLOKOV VARIANT SL27D Kotol na drevo (3. emisná trieda) Vstupné a výstupné príruba na kotle majú rovnaký tvar a rovnakú polohu ako príruby pri kotloch SL27 a SL33 (kotly na uhlie od firmy SLOKOV... Zobraziť celý popis »


Výrobca: SLOKOV, a.s.
Model: SL27D

Popis

SLOKOV VARIANT SL27D Kotol na drevo (3. emisná trieda)

Vstupné a výstupné príruba na kotle majú rovnaký tvar a rovnakú polohu ako príruby pri kotloch SL27 a SL33 (kotly na uhlie od firmy SLOKOV). To zaručuje ľahkú výmenu staršieho kotla spomínaného typu za tento nový kotol. Je však treba počítať s väčšou šírkou kotla as väčšou násypnej šachty (kotol potrebuje viac miesta do boku a dopredu).

Popis kotla:
Kotol je zvarený z oceľových plechov. Vnútorný priestor je rozdelený vodnou prepážkou na násypnej šachty, spaľovaciu komoru a výmenník, ktorým prúdia spaliny ku dymovému hrdlu. Pod spaľovacou komorou a násypnej šachty je dvojdielny rošt, ovládaný z bočnej strany kotla pákou.
Regulácia sekundárneho vzduchu privádzaného do spaľovacej komory zvyšuje účinnosť kotla. Primárny vzduch je privádzaný pod rošt regulovateľnou klapkou v popolníkových dvierkach. Regulácia sa vykonáva ručne alebo automatickým regulátorom výkonu (TRV), ktorý je dodávaný ako príslušenstvo súčasne s kotlom. Vstup a výstup vykurovacej vody je štandardne vybavený prírubami g 2 ", je možné si však objednať aj kotol s prírubami G 1 1/2" alebo DN 65.
Dymovod je v osi kotla na zadnej strane. Rozkurovacou klapka sa ovláda z hornej časti kotla.


Použitie kotla, palivo:
Oceľový teplovodný kotol VARIANT SL je zdrojom tepla vhodný pre vykurovanie bytov, rodinných domov, prevádzok a podobných objektov s tepelnou stratou okolo 27 kW. Vykurovací systém môže byť s otvorenou alebo tlakovou expanznou nádobou, samospádovým alebo núteným obehom vykurovacej vody, s maximálnym pretlakom 200 kPa.

Kotol VARIANT SL27 D je prednostne určený pre spaľovanie suchého dreva s maximálnou vlhkosťou 20%, tj. Prírezov z guľatiny do pr. 100mm a dĺžky do 330mm, respektíve štiepaného dreva s kôrou alebo bez kôry. Výrobca doporučuje palivo ukladať do prikladacie šachty priečne, aby dochádzalo k plynulému odhorievaní a zosuvu palív. Pri použití tzv. "Netvári", je nutný zvýšený dohľad obsluhy.
Dobrá funkcia je podmienená okrem odbornej inštalácie taktiež potrebným komínovým ťahom a správnou obsluhou.

Parametre:
Menovitý výkon 27 kW
Výška kotla celková 1030 mm
Šírka kotla vč.krytů 490 mm
Hĺbka kotla 880 mm
Vodný obsah kotla 58 l

ilustračné foto

Dokumenty

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2013 - 2024 OKmarket.sk