Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
REGULUS Slnečný kolektor KTU 15 7127
REGULUS Slnečný kolektor KTU 15 7127

REGULUS Slnečný kolektor KTU 15 7127

REGULUS Slnečný kolektor KTU 15 7127 Slnečný kolektor vákuový s 15 U trubicami 143x197x14 cm, plocha apertúry 1,41 m2, borosilikátové sklo, pripoj. 4x Cu22, objem kvapaliny 2,4 l. Parametre a š... Zobraziť celý popis »


Výrobca: REGULUS
Model: 7127

Popis

REGULUS Slnečný kolektor KTU 15 7127

Slnečný kolektor vákuový s 15 U trubicami 143x197x14 cm, plocha apertúry 1,41 m2, borosilikátové sklo, pripoj. 4x Cu22, objem kvapaliny 2,4 l.

Parametre a špecifikácie
Hrubá plocha kolektora: 2,66 m2
Plocha apertúry: 1,41 m2
Rozmery š x d x v: 1430 x 1970 x 140 mm
Pripojovacie rozmery: 4 x rúrka Cu 22
Maximálny pracovný tlak: 6 bar
Objem kvapaliny: 2,4 l
Hmotnosť: 60 kg
Počet trubíc: 15
Vákuová izolácia sklenených trubíc. Trubica je tvorená dvoma sklenenými súosovými rúrkami, medzi ktorými je vákuum. Konce trubiek sú zatavené do seba, takže stabilita vákua je garantovaná po dlhú dobu. Absorbér kolektora je teda obklopený vákuom, ktoré je ideálne izoláciou a minimalizuje tepelné straty rovnako, ako je tomu napríklad u termosky. Vďaka tomu sa aj minimálne tepelné zisky za nepriaznivého počasia nestráca a ohrievajú kvapalinu v kolektore.

Absorpčná plocha, ktorá dopadajúce žiarenie premieňa na teplo, je valcová. Kolektor vystavuje rovnakú plochu dopadajúcemu slnku ráno, napoludnie aj večer. Jeho výkon sa neznižuje kvôli malému uhlu dopadu slnečného žiarenia ako u plochých kolektorov. Valcová absorpčná plocha umožňuje výhodne získavať teplo z nepriameho difúzneho slnečného žiarenia. Absorpčná plocha pre difúzne žiarenie je viac ako trikrát väčšia než pre priame slnečné žiarenie. Vďaka tomu majú kolektory KTU tepelné zisky aj za nepriaznivého počasia.

Solárna kvapalina prechádza medenou trubičkou v tvare "U" dole do trubice a ohriata sa vracia späť hore do rozdeľovača kolektora. Hliníková lamela zbiera teplo z celého vnútorného povrchu vákuovej trubice a odovzdáva ho do solárnej kvapaliny v medenej trubičke. Lamela presne prilieha ku sklenenej trubici a pevne zviera medenú trubičku so solárnou kvapalinou. Vďaka tomu a veľmi krátkej vzdialenosti medzi absorbérom a solárnou kvapalinou je prenos tepla vysoko efektívny.

Tepelnú izoláciu rozdeľovača kolektora tvorí 3cm vrstva minerálnej vlny s vláknami naprieč a hliníkovou reflexnou fóliou pre minimalizáciu tepelných strát rozdeľovača.

Trubicové kolektory Regulus vyvíjame a vyrábame v Českej republike. Ich výborné parametre a mechanická odolnosť sú overené certifikáciou v autorizovanej skúšobni podľa najnovšej európskej normy EN 12975-2. Táto norma zahŕňa okrem iného meranie výkonu a účinnosti, meranie mechanickej odolnosti vrátane odolnosti proti krupobitiu a dlhodobú odolnosť poveternostným vplyvom.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2013 - 2024 OKmarket.sk