Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Forestina Mineral Síran meďnatý / Skalice modrá 25 kg 1209092
Forestina Mineral Síran meďnatý / Skalice modrá 25 kg 1209092

Forestina Mineral Síran meďnatý / Skalice modrá 25 kg 1209092

Forestina Mineral Síran meďnatý / Skalice modrá 25 kg 1209092 Popis produktu: Síran meďnatý je známy pod názvom modrá skalica. Patrí k najbežnejším zlúčeninám medi. Ide o priemyselne nejvyráběně... Zobraziť celý popis »


Model: 1209092

Popis

Forestina Mineral Síran meďnatý / Skalice modrá 25 kg 1209092

Popis produktu:
Síran meďnatý je známy pod názvom modrá skalica. Patrí k najbežnejším zlúčeninám medi. Ide o priemyselne nejvyráběnější meďnatú soľ. Síran meďnatý v bezvodom stave tvorí biely prášok, ktorý prijímaním vody modrá tzn. z vodného roztoku kryštalizuje ako pentahydrát (skalice modrá), v azúrovo modrých, priehľadných, trojklonných kryštáloch, ktoré na vzduchu na povrchu vetrajú.
Charakteristika:
Síran meďnatý CuSO4.H2O (pentahydrát síranu meďnatého)
minimálne 24,5% Cu + minimálne 30,4% SO3
použitie:
Síran meďnatý je určený pre doplnkovú výživu poľnohospodárskych plodín s vyššími nárokmi na uvedený prvok (pšenica, jačmeň, ovos, ďatelina a ďalšie). Meď priaznivo pôsobí na stabilitu chlorofylu, predlžuje obdobie aktívnej fotosyntézy. Pri nedostatku medi sa výrazne znižuje využitie dusíka z hnojív. Nedostatok medi sa prejavuje najmä na ľahkých a kyslých pôdach, na kyslých pôdach po radikálnom vápnenie alebo na pôdach s vyšším obsahom organickej hmoty. Charakteritickým symptómom nedostatku medi sú biele škvrny a biele špičky listov, ktorými trpia najmä strukoviny. Síran meďnatý je vhodný pre listovú (foliárnu) aplikáciu, ktorú sa však neodporúča vykonávať na priamom slnku. Síran meďnatý sa tiež používa na potlačenie machu, lišajníkov a chorôb na rastlinách.
Dávkovanie:
> Hnojenie (zálievkou i postrekom) 0,5 g / 1 l vody / 1 m2
> Predsejbovej máčanie semien (pri sejbe na pôdach s nízkym obsahom Cu) roztok 0,02 - 0,05%, tj. 0,2 - 0,5 g hnojiva na 1 liter vody
> Potlačenie lišajníkov, machu a hubových chorôb (zálievkou i postrekom) 10 - 20 g / 1 l vody (nedá presne určiť na akú plochu táto dávka vystačí, pretože to závisí na veľkosti listovej plochy či porastu)
Aplikačné poznámky:
Vyššia koncentrácia môžu poškodiť ošetrovanej porasty.
Hlavné termíny pre aplikáciu hnojiva:
celoročne podľa skutočnej potreby
Odporúčania a možné riziká vo vzťahu k životnému prostrediu:
Prípravok je vysoko toxický pre vodné organizmy s dlhodobými účinkami.
Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím hnojiva.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2013 - 2024 OKmarket.sk