Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Grass Trávné osivo pre dosievanie 25kg 1012013
Grass Trávné osivo pre dosievanie 25kg 1012013

Grass Trávné osivo pre dosievanie 25kg 1012013

Grass Trávné osivo pre dosievanie 25kg 1012013 Rekreačná trávna zmes vlastnosti: Grass trávna zmes dosev je zostavená z vybraných druhov tráv, ktoré rýchlo dopĺňajú skladbu trávnaté plochy. Hod... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1012013

Popis

Grass Trávné osivo pre dosievanie 25kg 1012013

Rekreačná trávna zmes

vlastnosti:
Grass trávna zmes dosev je zostavená z vybraných druhov tráv, ktoré rýchlo dopĺňajú skladbu trávnaté plochy. Hodí sa pre jarné podsievanie, ale aj v priebehu vegetácie.

zloženie:
Mätonoh trváci Ahoj 70%
Kostrava červená Ferota 30%

Poznámka k zloženiu:
Druhové zloženie zmesí sa môžu meniť v závislosti od dostupnosti jednotlivých použitých komponentov.

výsevok:
1 kg na 50 m2. Hĺbka siatia je 0,5 - 1 cm.
Balenie 0,5 kg vystačí cca na 25 m2.

Ako správne založiť a udržiavať trávnik:

Príprava pozemku
Pozemok určený na výsev dôkladne chemicky či mechanicky odburiníme a upravíme do požadovaného tvaru a spádu. Pre zlepšenie pôdnych vlastností pridáme do vegetačnej vrstvy podľa potreby piesok či rašelinový substrát a povrch ľahko utužíme.

výsev
Trávnik je možné zakladať od jari do začiatku jesene, v prípade letného výsevu je ale nutné zaistiť dostatočnú závlahu. Osivo v množstve 20 - 40 g / m2 (podľa druhu trávnej zmesi) rovnomerne vysejeme na povrch a plytko ho hrabľami zapravíme do pôdy, pozemok ľahko přivalíme. Od zasieva až do vzídení porastu pozemok opatrne a často zavlažujeme.

sekanie
Pravidelným kosením udržujeme výšku trávnika 2 - 3 cm, jednorázovo neodstraňujeme pri kosbe viac ako jednu tretinu listovej hmoty. Predpokladom kvalitného pokosení je dobre nabrúsené sekacie ústrojenstvo.

hnojenie
Živiny potrebné pre rozvoj trávnika dopĺňame pravidelným prihnojovaním umelými hnojivami. Na jar a začiatkom jesene aplikujeme kombinované hnojivá, počas vegetačnej sezóny dopĺňame predovšetkým dusík. Vhodné je tiež použitie kvapalných či dlhodobo pôsobiacich trávnikových hnojív.

zavlažovanie
V období sucha trávnik podľa potreby zavlažujeme, najlepšie večer alebo v noci, keď je menšia výpar. Vhodnejšie sú menej časté, ale výdatné závlahy, ktoré prevlhčí celú koreňovú zónu.

odburiňovaní
Trávovité buriny je potrebné zlikvidovať už pred zasieva trávnika. Dvojklíčnolistové buriny sa z trávnika odstráni aplikácií bežne dostupných selektívnych herbicídov.

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2013 - 2024 OKmarket.sk