Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Forestina Profík Substrát supresívnu pre izbové rastliny 5l
Forestina Profík Substrát supresívnu pre izbové rastliny 5l

Forestina Profík Substrát supresívnu pre izbové rastliny 5l

PROFÍK je rad profesionálnych výrobkov do ktorej patria ako hnojivá tak substráty. Substráty Forestina svojím zložením zodpovedajú najvyšším nárokom ako hobby pestovateľov, tak i profesionálov, p... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1121001

Popis

PROFÍK je rad profesionálnych výrobkov do ktorej patria ako hnojivá tak substráty. Substráty Forestina svojím zložením zodpovedajú najvyšším nárokom ako hobby pestovateľov, tak i profesionálov, pretože sa jedná o 100% substráty. Základom ucelenej rady je vždy zmes kvalitné biele a čierne rašeliny. Pomer oboch týchto hlavných častí a úprava pH sa potom riadi podľa účelu použitia a pre rôzne druhy rastlín sa k tomu pridávajú ďalšie doplnkové komponenty - čerstvý alebo sušený íl, kremičitý piesok, potrebné minerály atď. Každý substrát Forestina obsahuje primeranú dávku kvalitného minerálneho hnojiva, ktoré rastlinám poskytuje dostatočnú výživu na prvých 6 týždňov.

vlastnosti:

Supresívny substrát pre izbové rastliny patria do radu profesionálnych substrátov PROFÍK a je určený špeciálne pre stávkovanie a presádzanie všetkých druhov izbových rastlín a paliem. Je pripravený zo zmesi vytriedené svetlé a tmavé rašeliny s upravenou reakciou o hodnote pH 5 - 6,5. Substrát je obohatený hnojivom so základnými aj mikroživinami v nevyhnutnom rozsahu, čo má priaznivý vplyv na rast a vývoj rastlín. Supresívny substrát obsahuje 2 druhy húb potláčajúce pôvodcu významných hubových ochorení (Trichoderma virens) a preventívne pôsobiace proti hmyzím škodcom (Metarhizium anisopliae).

Špecifikácia húb:
Trichoderma virens
Je huba, ktorá aktívne potláča pôvodcu významných hubových ochorení, vrátane fytopatogénnych húb rodov Fusarium, Pythium, Sclerotinia a Rhizoctonia. Tieto fytopatogénne huby spôsobujú odumieranie rastlín, a preto používanie tohto typu substrátu, obohateného o antagonistický organizmus, predstavuje významný preventívny prvok v ochrane rastlín pred uvedenými druhmi škodlivých organizmov. Navyše prítomnosť spomínanej huby (Trichoderma virens) pozitívne ovplyvňuje zakoreňovanie a vývoj rastlín a rastliny na prítomnosť tohto organizmu reagujú aj navodením stavu tzv. Indukovanej rezistencie tj. Stavu zvýšenej odolnosti proti širokému spektru škodlivých organizmov.

Metarhizium anisopliae
Je huba predstavujúce účinnú prevenciu pred poškodením škodcami napádajúci rastliny. Hlavným cieľom zámerné inokulácie substrátu týmto užitočným organizmom je ochrana sadeníc rôznych druhov zeleniny a okrasných rastlín pred škodcami, napádajúci koreňový systém rastlín napr. Pred larvami kováčikov (drôtovcov), lalokonosců, chrústov a chroustků, krtonožek, Osenice a rady ďalších škodcov. Okrem druhov škodcov, ktorí sa vyskytujú výlučne v pôde je významný účinok huby na hmyzie škodcu, ktorí v pôde prerábajú časť svojho vývoja (napr. Thrips).

Hmotnosť balenia 5l:
cca 2,1 kg

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím substrátu.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2013 - 2024 OKmarket.sk